Social Impact Award: delavnica IDEA GENERATION

V torek, 11. 5. 2021 je potekala spletna delavnica Social Impact Award: Idea Generation. Program Social Impact Award je največja evropska skupnost mladih socialnih inovatorjev, ki ponuja izobraževalne in inkubacijske delavnice, s katerimi mlade spodbujajo k podjetništvu, razvijanju socialno podjetniških idej in uresničevanje le-teh. V sklopu Social Impact Award se odvijata dva dogodka, in sicer delavnica Idea Generation, na katerem sodelujoči razvijajo in oblikujejo nove podjetniške ideje in delavnica Social Impact Weekend, kjer lahko sodelujoči svojo idejo podelijo z drugimi in se posvetujejo s strokovnjaki.

Na delavnici Idea Generation smo bili sodelujoči naprej seznanjeni s socialnim podjetništvom, kaj to je in kako deluje v praksi. Kasneje smo skupaj razvijali ideje o problematikah, s katerimi se spopada svet, dve najpogosteje izpostavljeni problematiki pa sta bili onesnaževanje in inkluzija. Za izpostavljene tematike smo nato iskali razloge za nastanek in na koncu oblikovali glavni izziv, ki ga vsaka izmed omenjenih tematik predstavlja. Na podlagi oblikovanih izzivov smo nato skupaj iskali možne rešitve in razvijali ideje za inovacije.

Sodelujoči bodo lahko svoje ideje razvijali naprej na naslednji spletni delavnici, Social Impact Weekend, ki se bo odvijala v petek, 21.5.2021 in v soboto, 22.5.2021. K sodelovanju na omenjeni delavnici pa so vabljeni tudi vsi ostali, ki imajo kakršnokoli socialno podjetniško idejo. Več o tem si lahko preberete na spletni strani socialimpactaward.net.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za udeležbo.